Un grup d’escolars txecs, dels cursos 4t d’ESO i primer i 2n de Batxillerat, han viatjat fins a Orpesa d’intercanvi. Una de les seues primeres visites va ser a l’Ajuntament de la localitat, on els joves van ser rebuts per l’alcalde, Rafael Albert, i la regidora d’Educació, Sonia Bellés. A més, van estar acompanyats per escolars de l’institut Torre del Rei d’Orpesa. Els estudiants txecs provinents d’Ostrava (tercera ciutat més important de la República Txeca) s’han instal·lat en el municipi d’Orpesa, on han passat una setmana i han conviscut en cases particulars d’alumnes del municipi.

Durant set dies, aquest grup d’alumnes estrangers han pogut gaudir d’un recorregut per la via verda de la torre La Corda, així com de refrescants banys en les platges d’Orpesa. A més, han visitat el barri antic i han pujat al tren turístic. En aquest sentit, els escolars també han aprofitat per a eixir de la localitat costera i acostar-se a conèixer les extraordinàries muralles de Morella, capital dels Ports, així com visitar el museu de la Vall Torta.

Serà demà, dia 20 de juny, i fins el 27 d’aquest mateix mes, quan un grup format per 20 alumnes de l’IES Torre del Rei d’Orpesa es trasllade a la ciutat d’Ostrava per a finalitzar aquest intercanvi, visitant i coneixent tots els encants que amaga la República Txeca. Els escolars d’Orpesa passaran una setmana, en la qual es submergiran de la cultura, els costums, les tradicions i l’idioma d’aquest país.