Els alumnes de l’IES Ramón Cid de Benicarló van realitzar un mannequin com a part dels actes preparats per al passat divendres 25, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. D’aquesta manera, els alumnes van voler mostrar la seua solidaritat amb aquesta causa d’una original manera i que està molt de moda actualment.

En la primera meitat del vídeo es pot contemplar als joves congelats en diverses postures, simulant una situació agressiva per a les alumnes, ja siga verbal o física. En la segona meitat, aquesta situació s’ha modificat i es pot contemplar als mateixos alumnes però aquesta vegada en una situació amistosa.

En el vídeo, que dura quasi cinc minuts, també han participat professors del centre, i al seu inici es pot llegir aquesta cita de l’escriptor Eduardo Galeano «Al cap i a la fi, la por de la dona a la violència de l’home és l’espill de la por de l’home a la dona sense por».

El mannequin està causant furor en les xarxes socials i consisteix a fer una pel·lícula curta amb els personatges totalment congelats. És un recurs que ha sigut utlitzat fins i tot per polítics o esportistes, com els membres de la selecció espanyola de futbol.

Cal recordar que el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona (o DIEVCM) es celebra anualment des de l’any 1999. Han sigut molts els centres educatius de la província els que han organitzat diversos actes per a commemorar-ho.