El Playas de Castellón ha tancat la temporada d’atletisme 2016-17 amb el Campionat d’Espanya de clubs cadets, en el qual el seu equip masculí va aconseguir el darrer títol nacional de l’any, en dura lluita amb el Cueva de Nerja i l’Scorpio de Saragossa.

En la categoria femenina les joves del Playas van empatar amb l’Hospitalet però el títol va ser per a les catalanes ja que es va desempatar segons el nombre de proves guanyades i l’equip català va guanyar en més proves que les atletes castellonenques.

L’equip masculí va tindre una gran actuació a les pistes de Gaetà Huguet i ja abans de la darrera prova, el 4x300, s’havia assegurat repetir títol. Al final va sumar 124 punts pels 114,5 del Cueva de Nerja de Màlaga, que de nou va ser el seu gran oponent.

Es van aconseguir sis victòries parcials per mitjà d’Àlex Saura en 1.000 gràcies a una gran carrera del jove mig fondiste castellonenc; de Pau Borillo en 100 tanques; Álvaro García en 1.500 obstacles, també superant les previssions; de Germán Rubio en altura amb 1,76, molt prop de la seua millor marca personal; de Ferran Ramírez en triple, i del relleu 4x100 amb Óscar Muñoz, Héctor Mas, Marc Recatalá i Ferran Ramírez. Els 7 punts que donava el segon lloc el van aconseguir Manel Cabanes en 100, Víctor Trilles en perxa, Héctor Mas en llargada, Andreu Boix en disc, Sergio Martínez en 5 km. marxa i el relleu 4x300 amb Andreu Boix, Manel Cabanes, Javier Català i Pau Borillo.

Amb aquestes i altres aportacions el Playas es va fer amb el desè títol d’aquest Nacional Cadet en un total de 13 edicions.

L’equip femení va començar amb mal peu la competició i la major part del temps va ocupar el quart lloc, però en les darreres proves va remuntar i quan només faltaven els relleus es va posar primer. Hi havia quatre equips separats per dos punts, però en el 4x100, quan el Playas lideraba la prova, Carmen Ferrara i Paula Barrachina no van encertar amb el canvi de testimoni i l’equip no va acabar la prova.

desenllaç emocionant / Tot i això es va arribar amb possibilitats al relleu 4x300, però l’Hospitalet va sumar 8 punts com a primer i el Playas de Castellón 7 com a segon, amb la qual cosa tots dos empataben en la classificació i el títol se n’anava a Catalunya.

Les atletes més destacades, amb triomfs a les seues proves i els 8 punts per a l’equip, van ser Carmen Ferrara en 100 tanques i Nara Elipe en 1.500 obstacles, amb un domini absolut de la prova tot i el gran nivel que hi va haver.

Els 7 punts del segon lloc els van aportar l’atleta de Benicarló Jazmín Frith en 600, Paula Barrachina en 300 tanques, Lola Cortina en salt amb perxa, Pepa Gumbau en triple, Paula Viciano en 3 km. marxa i el relleu 4x300 que va estar format per Claudia Artero, Gemma García, Lucia Gramaje i Lidia Marín.