La Conselleria del PP dirigida per Isabel Bonig ens va voler imposar una incineradora que ningú a l’Alcora volíem. I ho va fer mitjançant un procés marcat per irregularitats i falta d’informació. No és una interpretació ni un argument polític, ho ratifica una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

I és que, finalment, la justicia ha donat la raó a l’Ajuntament i a la Plataforma No a la Contaminació, anul•lant l’Autorització Ambiental Integrada atorgada --mal atorgada com confirma la sentència-- per l’anterior Conselleria de Medi Ambient a Reyval, autorització que permetia la construcció d’ una incineradora a l’Alcora.

La conselleria de Bonig sempre ha defés que esta AAI es va concedir correctament, tirant pilotes fora, inclús assenyalant a l’Ajuntament com a “responsable”. La justícia, al final, dóna i lleva raons. I en este cas, evidència que la responsabilitat és exclusivament d’una pèssima gestió de la Conselleria del PP. Ara què, senyora Bonig? Una disculpa a l’Alcora?

Durant més de quatre anys, l’Alcora ha lluitat unit en contra d’esta instal•lació: plataformes, polítics, associacions, veïnes i veïns... Destacant també el gran treball de la tècnic municipal de Medi Ambient i de l’advocat de l’Ajuntament en el procediment. Bonig no ens va voler escoltar. Mai. al assumir responsabilitats! H

*Alcalde de l’Alcora