Acabe d’eixir de l’assemblea d’una de les associacions de veïns de la Vall. Comence este escrit tot just a l’arribar a casa perquè no vull perdre eixe esperit de diàleg i comunicació amb el qual he eixit d’allí.

La veritat és que ha sigut una vesprada molt agradable. Després de seguir protocolàriament tots els punts de l’ordre del dia (lectura de l’acta, renovació de càrrecs de la junta, comptes,…), ha arribat el torn de precs, preguntes i suggeriments, i eixe ha sigut un d’eixos moments pels que val la pena ser regidor del teu poble. El públic, de forma totalment ordenada i tranquil·la, ha començat a fer-nos preguntes als representants de l’equip de govern municipal. Preguntes de tot tipus, però per a ells del tot importants: que si en tal o qual carrer hi han escarabats, que si falta un pas de zebra en un determinat lloc, que si l’aixeta d’una font funciona o no.…

Estes són les coses que realment importen als nostres veïns, aquelles coses que els alegren o amarguen la vida. Eixe tipus de coses, que encara que pareixen menudes, realment són molt importants per a ells i per tant, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, s’ha de fer tot l’esforç possible per solucionar-ho.

A voltes pensem que allò que més li interessa a la ciutadania són les grans xifres, els grans projectes urbanístics, el acords amb les empreses que treballen per a l’Ajuntament. Segur que això també els interesa i volen que tot estiga ben fet i de forma honrada però, tal volta, el que més necessiten és que hi haja més bancs on asseure’s al final d’una avinguda, o bé que es facen xarrades al local del barri o que es fiquen solucions al problema dels excrements dels gossos, per exemple.

COSES SENZILLES, que explicades cara a cara i en un ambient de cordialitat, et fan pensar que val molt la pena dedicar el nostre esforç a solucionar-les per poder millorar el dia a dia dels nostres veïns. És possible que no facen falta grans discusions polítiques ni discursos messiànics. Tal volta l’únic que hem de fer és aconseguir que una plaça del poble tinga un poc més de llum al fer-se de nit.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó