La nostra ceràmica, les nostres festes i tradicions, el nostre entorn, les dinàmiques associacions i les seues activitats… Són moltes les coses que ens fan únics i ens fan sentir orgullosos de ser alcorins i alcorines.

Al gener, celebrem Sant Antoni, com moltes altres poblacions, però a l’Alcora ho fem amb la Rècua Arriera, com en cap altra. Per Nadal, el cant de l’Albà ens diferencia. En Setmana Santa i Pasqua, duem a terme dos actes declarats d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana: la genuïna Festa del Rotllo i la Rompida de la Hora. A més de ser BIC i d’Interès Autonòmic, la Rompida opta enguany a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Anem a seguir unint forces i recolzant la gran tasca de la Hermandad del Santísimo Cristo del Calvario perquè s’aconseguisca esta distinció.

L’ANY 1727, amb la fundació de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, el nostre poble va protagonitzar l’episodi de renovació de la ceràmica més singular i de major transcendència en l’Edat Moderna d’Espanya. Dins les seues instal·lacions, es va produir la que és considerada com a millor pisa europea del segle XVIII.

Doncs bé, tot açò hem de posar-ho en valor i donar-ho a conèixer sota un mateix paraigües, el de la marca l’Alcora. En açò estem treballant des de fa un temps. Després d’un estudi detallat i l’anàlisi de la situació, junt amb les conclusions del primer Pla de Turisme de l’Alcora, s’han establit les directrius d’esta iniciativa.

Este estudi va determinar la necessitat, com a primer pas, d’actualitzar i unificar la imatge corporativa de l’Ajuntament, ajustant-la i adaptant-la als nous temps que corren, amb un disseny més modern i atractiu, però sense perdre l’essència de la nostra identitat. Una imatge renovada que vam presentar la setmana passada.

Puc avançar que molt prompte presentarem la segona part del projecte que és el desenvolupament de la marca-ciutat, amb la qual volem que tots els alcorins i totes les alcorines es senten identificats. Naix del poble --del molt que tenim per mostrar i ens diferencia-- i és per al poble.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora