Els governs nascuts en paral·lel a l’acord del Botànic estem ací per a fer polítiques per a les persones. També la gestió dels fons públics s’ha de fer amb la responsabilitat de saber que els diners són de totes i de tots i que els ciutadans valencians fan un gran esforç per aportar a l’administració els impostos que després veuran retornats en forma d’infraestructures i serveis públics.

En la tercera edició dels pressupostos participatius he assumit el repte d’obrir més la convocatòria a la valoració de les almassorines i els almassorins per assegurar que les seues prioritats són també les nostres, les de l’equip de govern. Aquest objectiu va ser el que ens va portar a implicar els ciutadans en la pràctica totalitat del procés i a incloure les seues propostes en el pressupost municipal.

La ciutadania d’Almassora té molt clar allò que necessita el poble i coneix sobradament les competències i les capacitats de l’administració municipal. Així ho va demostrar amb les vora 60 idees que va plantejar per als pressupostos de 2018, un any en el qual dedicarem 200.000 euros --la xifra més alta invertida mai per l’Ajuntament d’Almassora-- a fer realitat els projectes que volen les veïnes i els veïns per al municipi.

LES PETICIONS ens han marcat tres línies molt clares d’intervencions: voreres, parcs i noves instal·lacions per al municipi. I amb la finalitat de respectar l’opinió del veïnat d’Almassora hem creat un nou format de votació per a incloure el nombre més gran de propostes possible.

L’exercici de transparència que hem fet a l’hora de dissenyar aquesta consulta pressupostària no és més que una mostra de les noves polítiques que ens marquen els nous temps. Els canals per escoltar l’opinió i les necessitats dels ciutadans (xarxes socials, consells veïnals, aplicació i pàgina web municipals...) s’han multiplicat i la nostra obligació, com a representants de l’interés general, és escoltar la seua veu a l’hora de gestionar els diners de tots i de definir el model de municipi que els nostres veïns volen per a Almassora.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora