Els consumidors tenim poder i pareix que no som conscients ni de la nostra força ni de la responsabilitat que tenim com a tals. És cert que tal volta apareix com un poder difús o que les nostres decisions son dirigides des de gran accions comercials, però no ho oblidem, tenim poder i l’hem de fer valdre.

Apostar per consumir productes locals o comprar a les botigues del nostre barri és una doble inversió, per un costat satisfem la nostra necessitat i per un altra els nostres diners van a parar de forma directa a la creació de una economia més local, més distributiva de la riquesa i generadora d’espais més atractius per viure. Pensem en quin model de ciutat volem i treballem per aconseguir-lo. Tots hem de treballar colze a colze per arribar a un punt d’equilibri, consumidors i productors locals. És cert que la globalització porta també avantatges, no entrarem en aquest debat, però hem de treballem per un consum responsable, entenent-lo com l’elecció dels productes i serveis no només sobre la base de la seva qualitat i preu, sinó també pel seu impacte ambiental i social, i per la conducta de les empreses que els elaboren.

Així doncs, actuem en aquesta línia i a poc a poc construirem un model més sostenible, tant des del punt de vista social com econòmic o mediambiental. H

*Regidora d’Economia de l’Ajuntament Vila-real