El divendres passat, dia 5 de gener, van arribar com tots els anys els reis Mags d’Orient. Enguany, malgrat que tradicionalment fa fred i tenim la imatge hivernal (amb neu) dels nostres betlems i de les típiques pel·lícules nord-americanes que veem a la televisió en eixes dates, va fer un clima excepcionalment ‘bo’. Afortunadament, sobretot per als més menuts, vam poder gaudir d’una nit de Reis històrica pel que fa al temps, perquè van poder assistir a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltassar amb una magnifica temperatura que rondava els 20º.

Però a bona part de la resta de l’estat les conseqüències de la bomba climàtica es feien notar eixe dia. Tant, que els desitjos de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena per tal que ploguera ben prompte es van fer realitat eixe 5 de gener. A l’hora de l’arribada dels reis mags.

Hui en dia, les previsions meteorològiques són prou segures. I jo m’atreviria a dir que són molt segures quan es fan 48 hores abans. Amb això vull dir que, dos dies abans que vingueren Melcior & company, tothom sabia que a Madrid plouria. Bé, que cauria la del pulpo, com solen dir els moderns.

Tot i això, TVE, la que no adoctrina, ‘la de tots’, va mantindre la seua programació. I com sempre, com tots els anys, es va retransmetre la cavalcada de Madrid. No es van variar ni una coma els plans i vam tindre els reis mags mullats, passats per aigua fins a dalt, com tots els xiquets i xiquetes i pares i mares i iaios i iaies que hi van assistir al recorregut. I mentre, a València o a Castelló, desenes de milers de persones gaudien d’un espectacle únic, i en unes condicions excepcionals. O a Alcoi, amb un desplegament multitudinari per donar color a la cavalcada de reis més antiga del món, que data del segle XIX.

Lamentablement, el 5 de gener vam tornar a ofrenar noves glòries a Madrid. A pesar que van estar passades per aigua i molt deslluïdes.

*Alcalde de Betxí