Molt es parla de la proposta de pressuposts de Castelló en els últims dies, que si són insuficients, que si són irreals, etc. Però quan des de l’equip de govern diem que la proposta de pressupost de 2018 se centra en les persones ho diem perquè ho podem justificar. Amb xifres, que mai menteixen.

I ho podem justificar, per exemple, perquè 1 de cada 4 euros pressupostats ja inclouen la perspectiva de gènere amb l’objectiu de tenir uns comptes pensants per a totes i per a tots. O perquè la partida pressupostària destinada a deute públic s’ha reduït un 53% respecte a l’últim pressupost proposat pel PP de Castelló, el del 2015, el que suposa alliberar recursos per a altres polítiques.

L’augment en quasi 4 milions d’euros en despesa corrent, el que suposarà una millora en els serveis públics bàsics com neteja i transport públic, serveis que marquen la qualitat de la vida quotidiana de la ciutadania és una altra mostra d’això.

Però el que resulta realment cridaner són les dades relatives a Serveis Socials i Promoció de l’Ocupació. Respecte del pressupost municipal de 2015, es proposa un augment del 52,5% i si comparem els euros pressupostats per habitant en aquestes polítiques respecte del que pressuposta l’Estat... traguen les seues pròpies conclusions: l’Ajuntament de Castelló destina 131 €/habitant i l’estat 86 €/habitant, però, a més, la tendència en els últims 8 anys mostra l’interés per aquestes polítiques. Mentre a Castelló aquesta dada ha crescut un 19%, a Espanya ha disminuït un 25%. Qüestió de prioritats.

Podríem seguir donant números i més números que no farien més que mostrar la preocupació d’aquest govern per les persones i les qüestions que preocupen a la ciutadania cada dia. Xifres que no poden ser tapades per cap cortina de fum. Dades amb les quals sembla difícil argumentar un possible rebuig a aquesta proposta de pressupost municipal.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló