L’Assemblea d’Estudiants x Palestina de l’UJI accedeix al rectorat per a impedir la reunió del Consell de Rectorat

El moviment denuncia que ha patit la repressió de seguretat amb empentes i colps

Protesta de los estudiantes de la UJI por Gaza

Protesta de los estudiantes de la UJI por Gaza / Fernando Falcó

R. D.

El moviment per Palestina de la Universitat Jaume I de Castelló ha patit la repressió de seguretat amb empentes i colps en voler entrar de manera no-violenta per a impedir la celebració del Consell rector. L’acció s’ha produït a les portes de rectorat mentre estudiants de l’Assemblea intentaven accedir a la Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat, a les nou i quart, l’hora d’inici de la reunió del màxim òrgan de decisió de la universitat.

L’Assemblea d’Estudiants x Palestina de l’UJI bloca pacíficament l’entrada a la sala de reunions, després que rectorat haja obviat les peticions dels estudiants de reunir-se per negociar les demandes.

Dues setmanes d'acampada i mobilitzacions

A poques hores de complir dues setmanes d’acampada i mobilitzacions socials amb el suport del professorat, associacions i particulars, l’assemblea demana continuar amb la negociació amb Rectorat. L’UJI ha interromput el diàleg amb l’estudiantat organitzat i no ha mostrat voluntat de reconèixer explícitament el genocidi com recomana la relatora de l’Organització de les Nacions Unides.

L’últim atac de Rafah, ahir, va estat la resposta d’Israel a l’ordre del Tribunal de l’ONU de d’aturar l’ofensiva, i va causar més 100 civils ferits o morts la passada nit del diumenge. Un context d’emergència humanitària diària no sembla suficient perquè la universitat pública de Castelló reconega que es produix un genocidi i, en aquesta línia, que mantindre contractes amb la banca armada, en el seu cas, amb el Banc Santander, reprodueix el cicle de la violència.

L’assemblea d’estudiants insistirà en les seues demandes, intensificant les accions directes no-violentes com la d’avui, “perquè la negociació està incompleta i el silenci del Rectorat incomoda a la comunitat universitària que sí que reconeix el genocidi i, sobretot, la comunitat palestina de l’UJI, directament víctima de la l’equidistància”, sosté l’estudiantat.

L’Assemblea d’Estudiants x Palestina buscarà el reconeixement i la negociació amb Rectorat fins a obtenir la posició explícita de la paraula “genocidi” i que l’UJI treballe amb la banca ética -sense enllaços amb empreses d’armaments- en el proper concurs públic per l’espai que actualment ocupa el Banc Santander.

*L’Assemblea d’Estudiants x Palestina