La campanya de promoció del valencià impulsada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat valenciana, Sempre teua. La teua llengua, ha visitat este mes de juliol les terres castellonenques amb el Bus de la Llengua que recorrerà durant tot el 2018 i part de 2019 més de cent poblacions de tota la Comunitat Valenciana. En este cas, els veïns, xiquets i joves de pobles como Morella (7 i 9 de juliol), Vinaròs (10 al 13), Benicarló (14 i 16), Peníscola (17 a 19) i Orpesa (20 a 23 de juliol) han pogut gaudir de les diverses activitat programades en aquest especial vehicle que té com a objectiu motivar i divertir els participants amb propostes didàctiques i lúdiques. I es que al Bus de la Llengua es promou, sobretot, la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos. L’autobús compta amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar els tallers dissenyats per dinamitzar les visites, tant de les escoles d’estiu com de públic en general. A més a més, ofereix marxandatge com samarretes, bosses, xapes i llapis per als visitants.

Properes parades

I durant tot el mes d’agost, la campanya Sempre teua. La teua llengua arribarà a les platges valencianes amb més propostes. Segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, «la llengua està present a tots els espais, fins i tot durant les vacances. Per això hem triat el nostre litoral per establir ponts amb la ciutadania amb el foment de l’ús habitual de la nostra llengua». Entre les iniciatives de les que podran gaudir els ciutadans de la Comunitat cal assenyalar que es repartiran un total de 20.000 bosses de platja des del 4 fins al 26 d’agost en diverses platges del territori valencià. El cap de setmana del 4 i el 5 d’agost arriba el torn de les platges de la Malva-rosa i la Patacona, de València, així com d’Alacant ciutat; l’11 i el 12 d’agost tornarà a visitar la província de Castelló i farà parada en Moncofa, així com en Santa Pola; el 18 i el 19 d’agost arribarà el torn d’Alcossebre, de nou a la província, a l’igual que a Torrevieja; i el 25 i el 26 d’agost estarà a les platges de les Arenes de València i de Calp.

Trenzano va afegir que «l’arribada a les platges de la Comunitat de la campanya Sempre teua. La teua llengua es completa amb dues avionetes que recorreran el territori de nord a sud i que vorejaran tot el nostre litoral amb frases de la campanya».

Cal recordar que aquesta iniciativa de la Generalitat valenciana inclou també l’exitós Bus de la Llengua, que recorre les comarques valencianes amb tallers per als més menuts i per als joves i amb informació de promoció lingüística per a la ciutadania. Tota la informació de Sempre teua. La teua llengua es pot trobar al web i a les xarxes socials Twitter i Facebook.