DIA GRAN AL POBLE

Figueroles mostra la seua fe al Santíssim Crist del Calvari

Els veïns honren al Crucificat en una jornada molt participativa on destaquen sobretot la missa i la processó fins a l’ermita del calvari

Els veïns van cantar els gojos en honor al Crist en l'ermita del Calvari.

Els veïns van cantar els gojos en honor al Crist en l'ermita del Calvari. / Héctor Gozalbo

Els veïns de Figueroles van renovar ahir la seua fe i devoció al Santíssim Crist del Calvari. El municipi va celebrar els seus 390 anys de devoció al Crucificat (segons les dades històriques que es conserven). Va ser una jornada que es va viure amb molta intensitat i en la qual es va recordar que els figueroleros molt prompte compliran 400 anys de fe i devoció al crist i que, quan arribe aquesta efemèride, ho celebraran com es mereix.

El dia va començar amb un volteig general de campanes i, a mitjan matí, va tindre lloc la missa a l’església parroquial, presidida pel mossén local, Juanvi Vaquerizo. Les autoritats civils no van faltar a la cerimònia, com va ser el cas de l’alcalde, Luis Gregori. La part musical de la celebració va anar a càrrec del cor parroquial.

La reina i les dames també van participar en la processó.

La reina i les dames també van participar en la processó. / Héctor Gozalbo

A la nit, desenes de veïns van acompanyar en la processó al crist des de la parròquia fins a l’ermita del calvari, ubicada en els afores del poble. A l’arribar allí, van cantar els gojos i la pirotècnia de Reyes Martí va disparar un castell de focs.

Els xiquets de Primera Comunió van acompanyar al crist i l’associació local Amics de la Música va interpretar també diverses peces musicals durant l’acte.

Després de la processó, va tornar al temple i els veïns van passar a venerar la imatge. «La nostra devoció pel crist ve des de fa diversos segles. És un dia molt entranyable pel que celebrem, però també per la gent amb la qual ens retrobem», explica el tinent d’alcalde i regidor de Festes, Óscar Escrig.