L’Institut Valencià de Cultura (IVC), a través de la Subdirecció de l’IVAC, ha organitzat per a aquest curs escolar 2016-17 una àmplia programació didàctica orientada als escolars de Castelló de tots els nivells, des de cursos introductoris sobre la història del cine per a Educació Infantil i Primària fins a seminaris, projeccions i tallers temàtics per a ESO, Batxillerat i Formació Professional. Amb aquesta programació didàctica es pretén acostar la història del cine a les aules i donar a conéixer el llenguatge audiovisual als més jóvens.

La primera sessió va tenir lloc a l’Auditori de Castelló amb el taller de cine de ‘Cinema’s Cool’, que respon a la sol·licitud per part de l’IVAC-La Filmoteca de crear un projecte de cine i integració a partir de la projecció de la pel·lícula ‘La clase’ (Entre les murs, Laurent Cantet, 2008) per a alumnes de centres d’Acció Educativa Singular (CAES).

Un total de 180 alumnes de l’IES Bovalar de Castelló van participar en aquest taller de marcat caràcter reflexiu, que va anar acompanyat d’un treball posterior guiat, després d’aquest es lliuraran guies als professors per a continuar treballant el film a l’aula.

La programació didàctica audiovisual de l’Institut Valencià de Cultura es realitzarà, a més, en espais culturals de les altres dos capitals: la sala Berlanga de la Filmoteca en l’edifici Rialto de València i el teatre Arniches a Alacant. Tota la programació prevista es pot consultar en lapàgina web ‘ivac.gva.es’. H