Una dotzena de mags de prestigi internacional es donaran cita del 23 al 26 de març a Vila-real en el festival Màgia x ací, que enguany celebra la desena edició i «el millor cartell de tota la seua història». Així ho va assegurar el mag Yunke, qui va presentar la programació que durant quatre dies portarà «la millor màgia del moment».

Un any més, el festival oferirà grans activitats al carrer, màgia solidària, i la gala internacional i la familiar, que comptaran amb els millors mestres dels trucs i la fantasia. Divendres i dissabte arriba la Màgia al carrer, amb una proposta de jocs i participació, on el públic gaudirà d’un món màgic en el qual res és el que sembla. En aquest cas, el mag Perete i el mag Tor seran els encarregats de traslladar les seues millors habilitats al Jardí de Jaume I, la plaça Major i el Mercat.

Amb motiu del desé aniversari, enguany s’incorpora també com a novetat la gala del Divendres Màgic (20.30 hores, Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner), en la qual el reconegut Juan Tamariz reestrena el seu renovat espectacle Magia Potagia, amb el qual delectarà a grans i menuts.

Per a la gala internacional de dissabte, el festival compta amb mags de la talla de Jandro, Marín o Woody Aragón, entre d’altres. El festival abaixarà el teló el diumenge amb la gala familiar, que comptarà amb el mag Chema i un espectacle per a públic de totes les edats, especialment indicat per als xiquets a partir de tres anys.