La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat ha obert el període d’inscripció per a participar en l’edició de 2018. Enguany es debat sobre la qüestió següent: L’humor té límits?, un tema que és el mateix per tota la competició, tant per a la fase local com per la final, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, de l’11 al 13 d’abril.

Aquesta és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.

L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

La Lliga consta d’una fase eliminatòria i d’una final. L’eliminatòria es disputa entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat, que serà qui acollirà la competició. L’equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passa a la fase final.