L’Ajuntament d’Almassora ha organitzat per als dies 14 i 15 de desembre el primer Almaenjoc, unes jornades que reivindicaran el paper dels jocs tradicionals i posaran en valor el Museu del Joguet, que celebrarà el seu primer trimestre en actiu en el Espai Mercat. El cicle pretén impulsar, a escasses dates del Nadal, el consum de jocs respectuosos amb el mediambient i que desperten la participació dels xiquets.

La regidora de Cultura del consistori, Isladis Falcó, i la tècnic de l’àrea, Lola Sanz, han presentat aquesta iniciativa pionera a Almassora que distribuirà els actes entre la plaça d’Espanya, el Museu del Joguet i el Espai Mercat. La cita compaginarà les activitats obertes a la participació del públic en general amb formació específica per a professionals, que rebran un diploma acreditatiu per a incloure en els seus currículums.

La plaça d’Espanya és l’escenari triat per a obrir les jornades amb un circuit de jocs populars i tradicionals en la vesprada del divendres 14. A partir de les 17.00 hores, tots els xiquets d’Almassora estan cridats a participar en els expositors que es distribuiran en aquest cèntric enclavament i que oferiran l’oportunitat de relacionar-se en grup compartint joguets tradicionals.

el circuit

El circuit donarà pas a la inauguració de l’exposició Un món de joc en l’Espai Mercat. Un dia després, en el matí del dissabte 15, la plaça d’Espanya obrirà un circuit de jocs de fusta a partir de les 11.00 hores i, a la vesprada, cedirà el torn a peces fabricades amb materials reciclats, a les 17.30 hores. Al temps, les jornades reservaran un espai destacat als professionals de l’educació i de l’educació sociocultural.