L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha convocat el programa d'oferta concertada d'activitats d'oci educatiu en campaments i albergs de la Comunitat Valenciana per a grups de joves, amb la qual s'obri la campanya Viu l' Estiu 2021.

Enguany s'ofereix un total de 2.168 places, de les quals 1.600 corresponen a campaments i 568 places a albergs juvenils, i el període d'estada és des del 27 de juny al 5 de setembre.

Les instal·lacions de l'IVAJ que participen en la nova campanya són el campament juvenil de Navalón, amb 800 places, i el campament Jaume I d’Alcossebre, amb 464 places en botigues i 336 places en cabanyes.

Per part seua, els albergs que entren en l'oferta concertada Viu l'Estiu 2021 són l'alberg juvenil La Marina, en Moraira-Teulada, amb 168 places; l'alberg Mar i Vent, a Piles, amb 200 places, i l'alberg de Biar, amb 200 places.

Les bases de la convocatòria han sigut publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

 Sol·licituds

Podran sol·licitar l'ús de les instal·lacions les associacions juvenils, els grups escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, cicles formatius, universitats, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats públiques o privades, així com els grups de joves de la Comunitat que organitzen activitats d'oci educatiu.

El nombre de places sol·licitades no podrà ser inferior a 15 persones amb edats compreses entre els 7 i els 30 anys al començament de l'estada, exceptuant monitors i monitores. En el cas de grups amb persones amb diversitat funcional, el límit d'edat es podrà incrementar fins als 35 anys.

La duració màxima de l'estada és de 15 nits de manera continuada en la mateixa instal·lació. Les estades seran de períodes d'una setmana, de diumenge a diumenge, i no podran superar les dues setmanes consecutives.

Els torns començaran el matí del primer dia indicat i acabaran el matí de l'últim. El primer servei d'alimentació, en el seu cas, serà el menjar del dia d'incorporació, i l'últim, el desdejuni del dia d'eixida. Es podran sol·licitar fins a dues setmanes seguides.

Durant l'execució del Programa d'Oferta Concertada, s'atendrà les circumstàncies sanitàries de cada moment que pogueren afectar en menor o major mesura a l'oferta de places, ja que els aforaments podran patir les modificacions dictades per l'autoritat competent en la gestió de la COVID-19.

Serveis oferits

En els albergs s'ofereix allotjament en habitacions individuals amb llençols, parament de menjador col·lectiu, servei d'alimentació en pensió completa i servei de socorrisme en La Marina i Biar, així com assegurança de responsabilitat civil i d'accidents.

En els campaments, els serveis que s'ofereixen són allotjament en botigues o cabanyes on s'inclou matalassos i material divers d'acampada, parament de menjador col·lectiu, servei d'alimentació en pensió completa, així com assegurança de responsabilitat civil i d'accidents.

Cada activitat es desenvolupa conjuntament amb un pla d'animació juvenil que ha de presentar-se un mes abans de l'activitat. Així mateix, en finalitzar l'estada s'elaborarà una acta, que s'entregarà a la direcció de la instal·lació amb els serveis prestats als i les participants.

 Les sol·licituds es formalitzaran en un imprés normalitzat del programa ofereix concertada i es poden presentar en el registre electrònic de l'IVAJ a partir de 12 de març.