La Cantera Grogueta té fama de formar talentosos migcampistes, amb habilitat per a distribuir la possessió, sortejar rivals i donar l’última passada. No obstant això, el futbol base groc també és una escola on es formen alguns dels defenses més prometedors del panorama nacional.

A l’impressionant cartell de joves defenses amb què compta la Cantera Grogueta s’ha unit recentment José Manuel López, central del Juvenil A, intel·ligent, amb bona colocació i poder físic.

El defensa murcià, que va arribar al Villarreal fa dues temporades, està complint etapes a un ritme frenètic. Tot i ser juvenil, aquest curs ha jugat diversos xocs amb el Villarreal C.

Després de haver jugat al Real Murcia i a l’Elche CF, ja com a juvenil, José Manuel va rebre la cridada del Villarreal CF per incorporar-se a les files grogues: «Portava molt de temps volent donar el salt al Villarreal. En el món del futbol tothom sap que aquest club té una de les millors pedreres d’Espanya. Quan es van interessar per mi, no m’ho vaig pensar dues vegades».

Després de quasi dues temporades vestint l’elàstica groga, José Manuel valora molt positivament la seua estada al Submarí: «He anat creixent progressivament des del primer dia. Aquest és un club molt professional en totes les facetes».

Malgrat les seues aptituds com a defensa, José Manuel no sempre ha jugat a aquesta posició: «Porto tres anys jugant com a central. Abans jugava com migcampista. No obstant això, en una convocatòria amb la Selecció Valenciana, l’entrenador va decidir provar-me en aquesta posició. A l’any següent, ja jugava en aquesta demarcació també al meu club».

El defensa de 19 anys és un estudiant exemplar. No en va, compagina la seua carrera esportiva amb els seus estudis a la universitat: «Estudi un Doble Grau de Farmàcia i Nutrició a la Universitat de València», explica.