UNA SÈRIE DE TV:

CASTLE.

UN LLIBRE:

HISTÒRIA DE SARA.

UN MENJAR:

PASTA.

UN VIATGE:

LAS VEGAS.

UN ARTISTA:

SHAWN MENDES.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (16 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: AQUEST CURS FA PRIMER DE BATXILLERAT AL COL·LEGI MADRE VEDRUNA SAGRADO CORAZÓN DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: DOS BRONZES EN L’EUROPEU 2019 AMB LA SELECCIÓ ESPANYOLA JUVENIL. OR EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE CIRCUIT 2019 I OR I BRONZE EN EL DE PISTA 2019. BRONZE EN LA COPA D’EUROPA A GIJÓN I OR I BRONZE A PORTUGAL.

Amb només 16 anys, la castellonenca Claudia Batalla Cortés és una veterana del patinatge de velocitat, esport que practica des dels 4 anys. La darrera temporada, en la qual va canviar el seu club de sempre, el Patí Castàlia de Castelló, per l’Almassora Club Patí, ha sigut la de la seua consagració amb dos bronzes en l’Europeu de Pamplona amb la selecció espanyola.

—Què t’ha fet continuar en el patinatge des de tan menuda?

—És un esport que em va agradar des del principi, i quan dubtava si continuar vaig començar a guanyar curses i això em va fer seguir.

SEmDCom ha sigut la primera experiència amb la selecció espanyola?

—Enguany pensava que m’ho havia guanyat. És diferent al que es viu en el club, i com que l’Europeu va ser a Pamplona, vam estar concentrats i vaig fer amistat amb tots.

—Esperaves guanyar dos bronzes?

—Pensava que podia tindre bons resultats, però no imaginava els dos podis. La primera va ser en una cursa molt intensa en la que vaig anar primera molt de temps, i la segona pensava que no correria perquè erem tres fondistes a l’equip, però l’entrenador em va dir que eixa cursa m’anava bé.

—Què vas sentir quan vas perdre l’or en 10.000 eliminació en caure quan ja arribaves a la meta?

—Eixa era la prova que estava convençuda que guanyaria, vaig eixir a per totes i com que faltava tan poc quan vaig caure, vaig plorar tant per la ràbia que la gent pensava que m’havia lesionat.

—Vas arribar a l’Europeu com a campiona d’Espanya. Ho havies aconseguit abans?

—En l’any 2016 vaig ser campiona d’Espanya aleví de pista en 3.000 m punts i enguany en el Nacional de Circuit he sigut or en 8.000 m punts i després en el Nacional de Pista, or en 10.000 m eliminació i bronze en 1.000 m.

—També has pujat a Segona amb l’equip femení de l’Almassora Club Patí. Com va ser la temporada?

—Ja havia jugat en Primera amb el meu anterior club però ara estàvem en Tercera perquè era un equip nou. Som un bon equip i crec que pujarem a Primera.

SEmDCom és ser la major de l’equip?

—M’agrada donar exemple, les xiquetes es fixen en mi perquè volen fer-ho tot igual. Abans jo seguia els majors i ara em segueixen a mi.

—Com treballes la estratègia?

—Des de xicoteta he vist tants vídeos de curses en internet que crec que ho he interioritzat i em diuen que és un dels meus punts forts.

—Quins objectius tens ara?

—Tornar a ser campiona d’Espanya, guanyar l’or a l’Europeu i debutar en el Mundial de Colòmbia, ja que passe a júnior que és la categoria més jove que hi participa.