El 17 de març se celebrarà en el Centre de Visitants del Parc Natural de la Serra d’Espadà, a Eslida, la I Jornada Tècnica de Divulgació d’Estudis Científics al Parc Natural de la Serra d’Espadà.

Esta jornada, dirigida a les persones vinculades a l’espai natural interessades en la conservació del mig, s’inaugurarà a les 10.00 hores, a càrrec de la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat Valenciana. En la seua primera part, es donaran cita diversos experts com María Ventura, de la Universitat Politècnica de València, qui oferirà una xarrada titulada ‘Estudi de la vegetació en la Vall de Jinquer en relació amb les característiques edafo-climáticas’. Per la seua banda, Eduardo Galant, Diana Pérez-Sánchez, Pablo Ramilo, Estefanía Micó i Mª Ángeles Marcos-García, tots ells investigadors del CIBIO de la Universitat d’Alacant, versaran sobre ‘Els insectes saproxílics, un grup clau per als processos ecològics del bosc’.

A les 12.00 hores, i després d’un descans, serà Miguel Ángel Monsalve, coordinador de programes de seguiment de fauna en Vaersa-Generalitat Valenciana i vicepresident de la Societat de Conservació i Estudi dels Rates penades (SECEMU), qui parlarà del ‘Seguiment dels rates penades amenaçats en el Parc Natural de la Serra d’Espadà’. José Giménez Segarra, membre de la Societat Valenciana d’Ornitologia, impartirà per la seua banda la conferència ‘Coneixent els mussols al Parc Natural de la Serra d’Espadà’ i la doctora Ángela Calero, de l’Institut Universitari d’Antropologia de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, finalitzarà el cicle de xarrades amb títol ‘Els camins tradicionals. Sendes culturals de la Serra d’Espadà’.

La clausura oficial es realitzarà a les 14.00 hores. És necessària la inscripció prèvia en: parque_espadan@gva.es H