Raúl León, més conegut com Raulophis en xarxes socials, és un naturalista i biòleg reconegut que és, abans que res, un apassionat de la naturalesa, amant de la diversitat i de la vida, com ell mateix es definix. León és un entusiasta i compromés per la defensa del medi ambient, com ha demostrat al ser membre de l’equip de Moroccoherps (Amfibis i Rèptils del Marroc i Sàhara Occidental) a més de creador d’un documental sobre la vida en els entorns àrids del nord d’África i molts altres projectes.

Des que té ús de raó, diu, ha estat fascinat per la naturalesa. Llicenciat per la Universitat de Ciències de Granada i divulgador, s’ha dedicat «en cos i ànima» tota la seua vida als rèptils i amfibis. «Des de xicotet he passat innumerables hores en el camp aprenent sobre ells i devorant llibres sobre estes fascinants criatures», explica. Serà ell qui protagonitze el curs de formació Fauna beneficiosa en l’agricultura que tindrà lloc els pròxim dies 6 i 7 de juliol en la sala d’actes Caixa Vinaròs, gràcies a les activitats que APNAL-Ecologistes en Acció ha previst de cara a la temporada d’estiu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs i Fundació Caixa Vinaròs.

Raúl León, que també és membre de l’equip de monitors d’educació ambiental i turisme de naturalesa de Madre Activa, impartirà el dia 6 una xarrada teòrica que acabarà planificant l’eixida prevista per a l’endemà, el 7 de juliol, a la finca de cultiu ecològic Sense Sentit i altres terrenys privats en la zona de Soterranyes baixes de la localitat vinarocense. Aquesta activitat és gratuïta, i en ella poden participar fins a un màxim de 35 persones, tal com informen des d’APNAL. El termini per a poder inscriure’s s’allargarà fins a dijous que ve, 4 de juliol, a les 20.00 hores cridant per telèfon al 610 60 41 80 o enviant un adreça electrònica a vinaros@ecologistesenaccio.org