La XIII Edició dels Premis Nacionals de Disseny i Sostenibilitat d’Envàs i Embalatge ja coneix als seus finalistes. L’UJI ha obtingut un total de tres propostes en la final, al costat de la Universitat Politècnica de València, la de Saragossa, la Politècnica de Madrid, la de Valladolid, Mondragon Unibertsitatea, la Complutense de Madrid i l’EASD Ondara.

Aquesta edició dels guardons organitzats pel Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge ha comptat amb 614 alumnes inscrits de més de 30 centres educatius.

Trolli, Ubesol, Solan de Cabras, Grup la Plana i J2 Servid han plantejat reptes reals als alumnes amb la finalitat d’obtindre solucions creatives i eficaces, i acaben de designar els projectes finalistes.

Reptes

En el repte de la valenciana Ubesol, que busca millorar la sostenibilitat dels seus envasos (una tapeta reutilitzable que garantisca l’estanquitat), competeixen dues universitats de la Comunitat. D’una banda, el projecte Imantap de l’UJI, dels alumnes Ariadna Montiel i César Izquierdo, una solució composta per plàstic translúcid i dues cintes imantades que garanteixen l’estanquitat en tres senzills passos. D’altra banda, la proposta de Lucía Seco, Aitana Alonso i Mar Peloch, de la Universitat Politècnica de València, sota el nom Tapeta per a tovalloletes humides. Ambdues disputen el guardó al costat de la Universitat Politècnica de Madrid.

En el repte de Solan de Cabras competeixen pel primer premi els alumnes de l’UJI Laura Colastra i Javier Piquer. El seu projecte W-BOT és un sistema de dispensació d’aigua que permet el seu fàcil plegat, posició i apilament per a l’estalvi de l’espai en la llar. El repte busca una solució a la quantitat d’envasos plàstics utilitzats amb la creació d’un gran format per al consum d’aigua en les llars. Els altres dos finalistes són Mondragon Unibertsitatea i la Universitat Complutense de Madrid.

Els guanyadors es coneixeran en una gala que tindrà lloc a València el proper 10 de juny. A més, els guanyadors i els finalistes participaran amb els seus projectes en la categoria reservada a joves dels Premis Líderpack. Finalment, els projectes seran seleccionats per a representar a Espanya en els WorldStar Student Awards, els guardons d’embalatge més importants que s’organitzen en el món per a alumnes d’universitats i escoles de disseny.