Iberdrola va presentar en la COP27 de Sharm el Sheikh (Egipte) el seu pla d’acció climàtica, el més ambiciós presentat per una empresa en la cimera, que avança l’objectiu de neutralitat d’emissions de carboni de les centrals de generació, la seua activitat de distribució elèctrica i els seus consums propis (abastos 1 i 2) a l’any 2030, i la descarbonització total de les seues activitats abans de 2040. La companyia es converteix en l’energètica amb els objectius més ambiciosos en aquesta matèria. Iberdrola va presentar també el seu pla de biodiversitat, pel qual es marca com a objectiu aconseguir un impacte net positiu en les espècies i en els ecosistemes a 2030. El pla aborda els impactes derivats de les activitats del grup en la naturalesa al llarg del cicle de vida de les seues instal·lacions, considerant la cadena de subministrament i creant valor mediambiental, econòmic i social a través dels serveis ecosistèmics.

Compromís

El president executiu d’Iberdrola, Ignacio Galán, va explicar que "el pla d’acció climàtica suposa un nou impuls al compromís per les emissions netes nul·les com a mitjà per a preservar el medi ambient i generar ocupació i desenvolupament industrial". "La dècada vinent serà crucial i tots hem de treballar junts des de hui per a aconseguir els objetius", va manifestar.

El full de ruta d’Iberdrola va ser detallat en el marc de la taula redona Ambició renovada enfront de la crisi múltiple actual, en la qual es va posar de manifest que, en l’actual context multicrisi (climàtica, energètica, d’inflació, de biodiversitat…), els plans d’Iberdrola han de servir d’exemple per a continuar avançant en la lluita contra el calfament global, donant resposta a les crides del món científic, ecologista i social. També consoliden a Iberdrola com a líder empresarial en la lluita contra el canvi climàtic i per la protecció de la biodiversitat, en comptar amb objectius ambiciosos, basats en la ciència, i plenament recolzats pel seu pla d’inversions.

Rècord

La companyia va anunciar recentment en Londres un pla rècord de 47.000 milions d’euros fins a 2025, amb més de 27.000 milions destinats a xarxes, i inversions de 17.000 milions en energies renovables, per a aconseguir al final del període uns actius de xarxes de 56.000 milions i una capacitat renovable de 52.000 MW.