FORMACIÓ, INFORMACIÓ, SENSIBILITZACIÓ I CONCIENCIACIÓ

Alcalà-Alcossebre posa en marxa 'Dona-li vida a l’orgànica'

Inclou xerrades, tallers, accions didàctiques i repartiment de material

Han vinil•lat els contenidors d’orgànica amb cartells informatius d’utilització.

Han vinil•lat els contenidors d’orgànica amb cartells informatius d’utilització.

R. D. M.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre desenvolupa la nova campanya Dona-li vida a l’orgànica, que integra una sèrie d’accions multidisciplinàries de formació, informació, sensibilització i conscienciació en matèria de medi ambient, residus, així como recollida i tractament de la matèria orgànica.

La campanya inclou diferents activitats, com les xerrades informatives (el 22 de febrer, a les 17.30 hores, en el saló de l’Associació de Jubilats d’Alcalà, i el 3 de març, a les 17.30, en el CESAL de Alcossebre). Una part molt important de la campanya és la franja d’edat infantil, per això es realitzaran visites, a través dels centres educatius, a la planta de residus del Consorci de la Zona Nord i tindran lloc dos espectacles de tallers teatralitzats, sobre el reciclatge i la reutilització (el 4 de març, a les 12.00, en el CESAL d’Alcalà, i 11 de març, a les 12.00, en el CESAL d’Alcossebre).

A més, l’Ajuntament ha preparat divers material que insisteix en quins residus han de dipositar-se en el contenidor marró i quins recursos posa el consistori a la disposició de la ciutadania per a afavorir el reciclatge de matèria orgànica (màquines dispensadores de bosses compostables de manera gratuïta). També es repartiran imants, guies, tríptics i carmanyoles elaborades amb plàstic reciclat. A més, s’han vinil·lat els contenidors d’orgànica amb cartells en els quals explica quins residus els corresponen.