Aquesta setmana es publicava en aquest mateix diari una notícia sobre la petició, per part del govern del Botànic al Govern de l’Estat, d’una rebaixa del 30% de l’IRPF per als llauradors i llauradores, després de les greus pèrdues que van patir amb les darreres pluges torrencials i amb motiu de la competència creixent de tercers països en el sector citrícola.

Una sol·licitud que arriba de la mà de la Unió de Llauradors, que també demana la condonació de l’IBI de rústica, la qual cosa ja estem fent des de Vila-real. Perquè la nostra ciutat també ha patit els efectes d’un 2018 horrible i el sector agrícola ens necessita més que mai. Així, ja ho hem anunciat, però ho tornem a reiterar, aquest 2019 tornarem als llauradors locals l’import de l’IBI del camp, valorat en uns 120.000 euros.

PERQUÈ ÉS EL MOMENT de donar un cop de mà. Sempre ho ha sigut, però la situació d’ara és crítica i no podem mirar cap a un altre costat. Sabem que l’Ajuntament no tenim grans competències en matèria d’agricultura, però farem el que bonament puguem i estiga en les nostres mans, per tal de contribuir en la mesura dels possibles.

Des de Compromís sempre hem demostrat la nostra sensibilitat amb la realitat del camp, sempre tan dura i tan oblidada per part d’alguns. I a tots els llauradors de la nostra terra els diem una cosa ben clara: mentre Compromís forme part del govern de Vila-real i de la Generalitat Valenciana, ens seguiran tenint al seu costat, augmentant els esforços per a seguir dignificant un sector que ja porta massa patiment a les seues esquenes.

Esperem que el Govern central accepte la petició que se’ls ha traslladat i es comprometa, com nosaltres ho fem cada dia, amb el camp valencià.

*Candidat a l’alcaldia de Vila-real per Compromís