En el bar del Real Casino Antic de Castelló exposen les pintores Mari Carmen López Olivares i Tere Colomé. Dos artistes que unixen al seu incondicional i fervent amistat, el seu anhel per l’art pel qual ambdós tenen una decidida vocació. No obstant això, en quant es referix als estils les artistes no poden ser més divergents. Si Mari Carmen López advoca per un realisme oníric, de complexes superposicions, Tere Colomé aposta per l’abstracció en què primen el color i les matèries amb propòsits texturales.

ESTILS

Mari Carmen López Olivares, que ha exercit de copista en el Museu del Prado, és una artista dotada que ha estudiat els detalls de la pintura del barroc i que s’ha enginyat un personal pop, en el que les formes històriques de la pintura constituïxen una amalgama, o millor un puzle d’intencionalitat amb propòsits surreales. És evident que en les seues obres emergix la propietat d’un domini de la tècnica, tant de la composició --on es planteja ardus problemes de combinatòria espacial-- com del dibuix i el cromatisme de depurada execució.

Tere Colomé és una experimentadora nata que disfruta amb el color, buscant les transparències i les il·luminacions que hi ha dins de cada una de les moltes gammes que es patentitzen en la pintura. D’altra banda el collage, permet patentitzar uns relleus que estimulen molt la intensitat ambiental amb una geografia plàstica. H