Entre versos i pinzells contemporanis’ és el nou treball d’Artur Álvarez, un projecte que ha estat possible gràcies al suport de la Diputació Provincial, l’Ajuntament de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher i l’Associació Pont Cooperativa de Lletres.

El proper dimarts, 28 de gener, a les 19.00 hores, en la seu de la Fundació Dávalos-Fletcher, tindrà lloc la presentació del disc i a més i s’inaugurarà una exposició de quadres i poemes que estarà oberta al public fins al 9 de febrer. I què podem trobar en la nova aventura creativa d’Álvarez? Doncs un homenatge als poetes contemporanis pertanyents al Pont, i tot açò complementat amb quadres realitzats per un nodrit grup de pintors i pintores de les nostra terra.

‘Entre versos i pinzells’ és un àlbum en el qual s’han musicat 14 poemes, tots ells complementats amb 14 quadres de temàtica associada al seu contingut. Així, Artur Álvarez s’encarrega de cantar als poetes de les nostres comarques Josep Lluís Abad, Vicent Jaume Almela, Romà Bernad, Rosabel Gumbau, Susanna Lliberós, Isabel Marín, Mònica Meló, Lluís Meseguer, Nel.lo Navarro, Antoni Pitarch , Manel Pitarch, Josep Porcar i els tristament desapareguts Joan B. Campos i Vicent Pau Serra.

La part plàstica d’aquest projecte compta amb la col.laboració dels artistes Mª Carmen Aldás, Rosana Asensio, Ana Beltrán Porcar, Luís Bolumar, Pascual Cándido, Tere Colomé, Eva Córdoba, Arturo Doñate, Maria Griñó, Gloria Iglesias, Mª Carmen López Olivares, Porcar Queral, Claudia de Vilafamés i Melchor Zapata.

la presentació

A l’acte de presentació, Álvarez estarà acompanyat pels músics Carlos Álvarez, Ángel Belinchón i els actors-animadors Marc Escrig i Fanfi García. L’acte serà presentat amb la professionalitat i qualitat interpretativa que carateritza a la periodista i poeta de Vila-real Susanna Lliberós, qui remarca el fet que “aquest és un deliciós projecte en què el cantautor castellonenc, que també cultiva la poesia i la pintura, va voler donar forma i sentit a l’actualitat musical, poètica i pictòrica de les nostres terres”.

El propi Artur Álvarez, que sempre s’ha definit com un cantautor tardívol, assenyala que “si la utilitat pràctica, l’estètica i la bellesa desenvolupen les diferents formes d’art, si les belles arts són un fenomen social, un mitjà de comunicació, una necessitat de l’ésser humà d’expressar-se i comunicar-se mitjançant formes, colors, sons i moviments, hi ha un espai en el qual intente centrar la meua particular forma de creativitat. Eixe univers és la música, la pintura i la poesia. És per això, l’admiració a totes aquelles persones que fan d’aquesta comesa una forma molt especial d’entendre l’existència”.

‘Entre versos i pinzells contemporanis’ és, tornem a insistir, un homenatge a poetes i pintors castellonencs, de les nostres comarques. “Amigues i amics que, amb la paraula o els pinzells, ens procuren gaudir d’una visió diferent del món, més oberta i lliure”, com bé diu l’Artur, qui sempre ha cregut que “hi ha una altra forma de conviure amb els nostre món interior. Es definix amb atributs com ara compartir per a gaudir o, en el seu pitjor cas, alleugerir el patiment. És eixe habitacle on les idees es compartixen, s’identifiquen com fets, situacions, pensaments, expressions,.. En definitiva, creativitat compartida”. El 28 de gener tornarem a compartir. H