La cantant i actriu alemanya Ute Lemper, omplirà de glamur el Teatre Principal de Castelló amb l’espectacle d’aire cabareter, Rendezvous with Marlene dins de la programació elaborada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per a aquest primer trimestre de 2020.

Amb aires de divinitat, solemnte i elegant, es presenta aquest xou basat en una conversa telefònica mantinguda entre la pròpia Ute Lemper i Marlene Dietrich a París en 1988. En ella, la novella Ute es disculpava davant la diva Marlene per ser equiparades pels mitjans de comunicació. Quatre anys després, sis dies abans de l’estrena de Blue angel, amb Ute al capdavant fent el paper que va llançar a la fama a Marlene, aquesta va morir.

Aquest particular i personal retrat de la mítica actriu i cantant Marlene Dietrich és una de les grans propostes escèniques d’aquesta temporada —el 5 de març, a les 20.00 hores—, un espectacle que ja han gaudit centenars d’espectadors gràcies a la seua posada en escena, a la poderosa presència de Lemper i, com no, a un guió musical i molt teatral que la pròpia actriu va escriure inspirant-se en aquesta llarga conversa que va mantenir fa més de trenta anys amb Dietrich i durant la qual aquesta li va confiar secrets, tristeses, dolors i amants.

Amb la gran diva alemanya, protagonista de L’àngel blau, El Marroc, La Venus rossa o El diable era dona, entre altres, han comparat sempre a Ute Lemper, si bé ella ha ha sabut diferenciar-se gràcies al seu esforç i personalitat, arribant a conquistar escenaris de tot el món com de ben segur succeirà també a Castelló.

La llavor o el detonant

Cansada de rebre ofertes per a encarnar a Dietrich, amb guions que considerava massa simples, Ute Lemper va decidir fer un pas al capdavant i reinterpretar o més aviat reviure aquesta xerrada, convidant a l’espectador a un viatge que arrenca a Alemanya, país d’origen d’ambdues, si bé Dietrich va sentir sempre un profund desarrelament fins al punt de mudar-se a altres latituds i ciutats com París, Buenos Aires i Nova York.

Aquest viatge, per tant, és un viatge introspectiu i musical tenyit de múltiples colors i en el qual Ute Lemper entona les cançons que van marcar la vida de la mítica actriu i cantant. Així, sobre l’escenari del Principal, Lemper es vesteix de misteri, de provocació, d’actitud altiva; i sofreix, s’emociona, riu i plora. Dietrich canta des de la veu d’Ute Lemper i balla des del seu cos, torna al món dels mortals.

Lemper i Dietrich, Dietrich i Lemper. Un duel de dives, a qual més carismàtica, amb un poder extraordinari capaç d’hipnotitzar a qualsevol que la miri o escolti.