Les escoles van omplir el passat diumenge de futur la plaça de l’Ajuntament de València i van reclamar el seu espai per garantir la supervivència de l’esport autòcton, en un dia molt especial on es va rendir un gran homenatge a Álvaro de Tibi. Les seleccions van tancar amb una partida molt disputada i entretinguda esta gran jornada esportiva i de convivència festiva.

La jornada va ser espectacular i el centre de la ciutat de València es va convertir en l’epicentre de la gran festa del XXV Dia de la Pilota Valenciana. Carrers, la plaça de l’Ajuntament i el saló de cristall es van omplir de pilotaris, familiars, tècnics, directius de clubs, aficionats, autoritats per commemorar l’alçament de la prohibició de jugar a pilota dins de la ciutat de València. Partides d’exhibició, lliuraments de premis --entre ells el periòdic Mediterráneo, que va rebre el dels mitjans de comunicació--, tallers i jocs van ser les principals activitats que es van viure a la festa.

Els esportistes de les escoles van omplir a rebentar el saló de cristall de l’Ajuntament i van reivindicar novament que el present i el futur de l’esport autòcton passa per la base que necessita una aposta decidida i seriosa als programes de promoció.

El conseller de la Consellería d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, van signar els convenis de col·laboració de 2016, en un dels dies més importants de la pilota. Al costat de tots els millors jugadors de les set modalitats dels JECV (principal programa de competició escolar), es van lliurar els premis als millors entrenadors de pilota valenciana i les persones que treballen amb dedicació, professionalitat i amb un gran amor per totes les modalitats de joc de la pilota.

fi de festa // La partida de la selecció de la lliga a llargues i palma (Ángel de Murla, Sergi Agost, Giner de Murla, Jesús de Sella, Sacha d’Orba i Jordi de Sella) i la selecció absoluta (Soro III, Puchol II, Santi, Félix, Pablo i Rodrigo) va tancar la jornada esportiva. La partida va estar molt disputada i entretinguda sent una de les més interessants dels últims anys. Els professionals van guanyar després d’oferir un joc serè i tota la seua experiència davant la il.lusió dels jugadors del Trofeu Diputació d’Alacant. H