L’activitat Sentim els Parcs, impulsada per l’Ajuntament a través de les regidories d’Esports, Cultura i Sostenibilitat, va estar dedicada a la pilota valenciana en la seua última etapa, que va tindre lloc diumenge passat a la plaça Gironés Álvarez, situada als barris Sant Agustí i Sant Marc, on els membres del Club Pilotari Castelló van ser els encarregats de l’organització i van apropar l’esport autòcton als més petits del barri, prenent part també els xiquets i xiquetes que formen part de la pedrera del club.

En total van ser uns 35 joves els que van gaudir de la matinal, en molts casos estrenant-se en l’esport de la pilota. Van aprendre els conceptes bàsics per començar a familiaritzar-se amb una disciplina que cada vegada està aconseguint més adeptes. A més es van dur a terme diverses de les modalitats de la pilota i els participants van poder practicar raspall i frontó, entre d’altres.

Els alumnes van gaudir de valent i en molts casos van disputar les seves primeres partides en l’esport autòcton, sempre seguint els consells dels membres del Club Pilotari Castelló, que van exercir de mestres de cerimònia en una activitat que va ser tot un èxit i que degut a este fet és molt probable que tinga continuitat.

L’impuls de la pilota és una realitat en els últims anys, ja que s’han creat diverses escoles en diferents poblacions de la província. I augmentar el nombre de practicants és el que es pretén amb la celebració d’este tipus d’esdeveniments, que completen els que es desenvolupen, per exemple, durant la setmana de les festes de la Magdalena a la capital de la Plana. H