Els alumnes guanyadors del concurs Vinyetes i biblioteques per salvar el món han rebut els premis de la tercera campanya de lectura en valencià, inclosa dins del pla de foment del llibre i la lectura Llegim, llegim, llegim, de la Generalitat Valenciana, al Centre Mediambiental Marjal dels Moros de Sagunt.

Els objectius principals d’aquesta campanya han sigut donar a conéixer en les etapes de l’ensenyament no universitari la guia d’acció per a l’educació ambiental, treballar a l’escola els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i proporcionar activitats per a una educació inclusiva amb sentit crític de responsabilitat ambiental. D’aquesta manera, s’ha aconseguit sensibilitzar la comunitat educativa pel que fa al canvi climàtic, mostrar les habilitats artístiques de l’alumnat i treballar les intel·ligències múltiples, així com visibilitzar a les biblioteques els llibres escrits per dones o que tracten de dones.

A més, s’han presentat una sèrie de clips en 3D anomenats Clips per salvar el món, generats com a recurs addicional del concurs, per a continuar treballant el tema a les aules. El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha destacat «la creativitat de l’alumnat que, com a resultat, ha donat pas als personatges de la sèrie fidels als dissenyats pels mateixos escolars, un repte educatiu que potencia activitats en valors ambientals i que hem desenvolupat amb el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana».

En el concurs, adreçat a l’alumnat i centres de totes les etapes educatives no universitàries, han participat vora 800 alumnes, 48 centres educatius i 47 biblioteques. Els treballs guanyadors s’han publicat en un còmic especial que s’enviarà a totes les biblioteques municipals i centres educatius.