La Coordinadora d’AMPAs de Vila-real, que agrupa a 6.000 famílies i 19 centres, s’ha constituit de manera oficial amb l’aprovació i el signament dels estatuts que seran presentats davant del Registre d’Associacions de la Generalitat. Malgrat que l’associació ja porta més de 12 anys de funcionament continu, aquesta entitat fins el moment no havia donat el pas de formalitzar la seua situació i convertir-se en un referent alhora de representar els interessos del col·lectiu de pares, mares i famílies de l’escola de Vila-real.

La coordinadora agrupa a la totalitat de les associacions de pares i mares de l’escola pública i concertada de Vila-real. Per la banda de l’educació pública són 11 els col·legis d’Educació Infantil i Primària i tres instituts d’Educació Secundària; mentre que per la banda de l’educació concertada són quatre els col·legis i un institut.

Entre altres, els objectius bàsics de l’entitat són promocionar les activitats educatives que s’organitzen en els centres de Vila-real, promoure i facilitar la participació de les famílies en els consells escolars, així com vetlar pel compliment dels drets dels alumnes i promoure l’efectiva igualtat de drets de tots els estudiants sense discriminació.