Més de 250 alumnes del CRA El Trescaire s’han submergit en un dels projectes més monumentals que ha dut a terme el centre en els últims anys. Estudiants d’Infantil i de Primària van crear la seua pròpia companyia de teatre amb l’ús de la metodologia LÓVA en la qual s’utilitza l’òpera com a vehicle d’aprenentatge.

La gran aposta del centre es basa en un clàssic de la literatura universal: El Petit Príncep, una obra amb la qual han aconseguit el segon premi nacional Acció Magistral 2019 en la seua categoria, un guardó dotat de 4.000 euros que aniran destinats per a realitzar més projectes.

La dinàmica d’aquesta iniciativa va començar amb la lectura del llibre i la seua narració i adaptació a Infantil, així com amb l’inici de les dinàmiques de cohesió per a formar la compañia Le petit CRA, amb el seu propi logo identificatiu, segons explica Santiago Monforte, professor de Música y coordinador del projecte. «Vam continuar amb les visites d’experts, l’elecció de professions i ens vam posar a treballar en equip per a aconseguir el repte de la representació», afig. Així, els estudiants es van posar en el paper dels professionals de les arts escèniques i es van encarregar d’escriure el llibret, dissenyar l’escenografia, adaptar la música, confeccionar el vestuari, realitzar la campanya de publicitat, recaptar fons, crear els decorats i controlar la il·luminació, entre altres coses. «Les ganes de saber-se les cançons, d’elaborar material, de desenvolupar professions, d’assumir responsabilitats, de prendre decisions i les ganes de reunir-se han fet que siga notable el seu grau d’implicació», recalca Monforte.

I per a celebrar aquest gran triomf, el centre educatiu va acollir divendres passat la projecció del musical perquè tant les famílies, els docents, l’alumnat i els col·laboradors del projecte pogueren admirar el treball final. Una obra en la que els seus protagonistes van brillar amb llum pròpia.