Les lleis i la justícia es van convertir en les grans protagonistes amb motiu de la segona edició de l’olimpíada de dret, que va tindre com escenari la sala de vistes Tomás S. Vives Antón de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I.

Van ser un total de 36 alumnes de 12 centres d’ensenyament secundari de la província de Castelló els que van participar, concretament dels municipis d’Almassora, Vila-real, Benicàssim, Torreblanca, Betxí, Borriana i Castelló de la Plana.

Es tracta d’una iniciativa única i innovadora en tota Espanya organitzada per l’Espai Jurídic d’Estudis Laborals de l’UJI que té com a objectiu el foment dels coneixements i l’argumentació jurídica com a eina de desenvolupament professional de l’alumnat.

El concurs van consistir en la realització, en grups de tres alumnes de primer o segon de Batxillerat, de la part d’un informe jurídic d’un judici penal sobre lesions i amenaces. Els fets van ser exposats a l’inici de la jornada per part de l’estudiantat de Dret de la Universitat Jaume I, que van interpretar la fase d’interrogatoris als acusats, les víctimes, els testimonis i els perits del cas.

El guanyador d’aquesta olimpíada va ser el col·legi Nuestra Señora de la Consolación (Castelló), que va estar representat pels estudiants Pilar García García, Florencia la Rocca Gómez i Ignacio Javier Luri Tomás.

L’institut Violant de Casalduch (Benicàssim) va aconseguir la segona posició, gràcies a la participació del grup format pels alumnes Cristina Horta Fernández, María Roca Igual i Alejandro Cáceres Esteller; mentre que el tercer classificat va ser l’IES Francesc Ribalta (Castelló), amb els joves Joan Sales Fortuño, Nerea Atoche Ahon i Richard Ionut Carament.