L’ONGD Paz y Desarrollo, el Màster Universitari en Psicopedagogia i el Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes han organitzat per al proper dijous la trobada internacional titulada Retos para una educación inclusiva y transformadora hacia la Agenda 2030.

L’objectiu d’aquesta cita és promoure la reflexió crítica en el context de la geopolítica del coneixement, interculturalitat i descolonització, sobre el paper de l’educació en la consecució de les metes de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles en l’àmbit universitari i de l’ensenyament de l’educació secundària de la província de Castelló.

Així, prestigiosos especialistes es reuniran el proper 17 de gener, a l’aula magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de 12.00 a 18.30 hores, per debatre i conscienciar sobre qüestions com les experiències des del Sud com a centre de producció de coneixement a partir de les bones pràctiques educatives i la intervenció social. A més, els ponents aprofundiran en temes com són la transversalitat dels ODS en la producció acadèmica o la visibilització de les pràctiques i experiències universitàries de la Comunitat Valenciana cap a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat.

La jornada serà inaugurada per la docent Marina López Sevúlpeda, amb una conferència centrada en l’ensenyament i l’aprenentatge. Posteriorment, de 12.00 a 14.00 hores, els assistents podran participar en la Mesa de Comunicaciones i, de 16.00 a 18.30 hores, es celebrarà una Mesa de Experiencias Universitarias sobre educació inclusiva amb perspectiva de gènere.

La trobada està finançada per la Generalitat Valenciana i compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, l’Asociación Por Ti Mujer de València i la Universidad del Atlántico en Barranquilla (Colòmbia).