El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha agraït l’entrega i la dedicació dels i les joves participants en el camp de voluntariat Diverteix-te, que es desenvolupa a l’alberg Argentina de Benicàssim.

Martí ha reconegut que «gràcies a la vostra participació, un total de 25 xiquets i xiquetes d’entre 9 i 12 anys han estrenat 2019 amb jocs i il·lusió» i ha valorat que joves de la Comunitat Valenciana, Euskadi, Catalunya, Castella -la Manxa, Illes Balears, La Rioja, Navarra, Astúries i Galícia «s’hagen donat cita a Benicàssim per a teixir complicitats i viure situacions que afavoreixen el creixement personal i la realització d’un servei a la Comunitat».

En aquest sentit, ha indicat que «es tracta d’una oportunitat per a passar unes vacances diferents, solidàries i creatives i portar a la pràctica activitats d’oci educatiu amb xiquets i xiquetes».

A més, Jesús Martí ha assegurat que les jornades de voluntariat organitzades per l’IVAJ «afavoreixen el retrobament de participants» en els 19 camps de voluntariat juvenil desenvolupats en 2018 a la Comunitat Valenciana, dos a la primavera i 15 a l’estiu, i dos Diverteix-te a l’hivern.

Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d’activitats en què un grup de joves de diverses procedències es comprometen, voluntàriament, per a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, tot això combinat amb activitats d’animació.