La tercera edició del projecte L’Escola Canta ja està ací. Aquest curs, la iniciativa, centrada en els valors de treball en equip i en el desenvolupament de competències en matèria plurilingüe a través de la música, comptarà amb la participació de més de 7.200 alumnes de Primària de 14 comarques del territori valencià, amb la implicació de 132 escoles de 51 municipis. I, concretament de la ciutat de Castelló, participaran més de 1.800 escolars, vora mig miler més que el primer curs.

Així ho han explicat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, en el acte de presentació a la capital de la Plana d’una edició multitudinària en la que també participarà professorat de música dels centres educatius, els ajuntaments i les bandes de música de cada municipi. Amb aquest projecte es pretén donar a conéixer la tradició musical valenciana, millorar la competència lingüística del valencià i fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre diferents cultures, mitjançant la formació de corals.

Cal recordar que aquesta iniciativa es va crear fa tres cursos a la ciutat de Castelló com «una experiència fantàstica, per això enguany hem treballat per implicar de nou les comunitats educatives de Castelló, però també perquè altres poblacions hi participaren», tal com explica Mezquita. Per la seua banda, el conseller Marzà ha fet èmfasi «en la importància d’impulsar projectes innovadors com aquest» i ha destacat «la bona resposta que està tenint cada vegada en més poblacions». «Amb el treball mit-jançant la música estem aconseguint que les comunitats educatives es cohesionen al voltant d’un projecte per a treballar diferents àmbits educatius i, a més, obrim les portes de les escoles i aconseguim que es senten partícips altres col·lectius i institucions, en aquest cas, els municipis i les bandes dels pobles», ha destacat.

Aquest curs es proposa la interpretació d’una cantata en valencià titulada El cor de la terra, que combina música, cant i dramatització. La temàtica girarà al voltant de l’emergència climàtica que pateix el nostre planeta i les parts dramatitzades inclouen diàlegs carregats d’humor, però que inciten a la reflexió i a la reacció individual i col·lectiva per a capgirar la situació.

El primer dels 14 concerts comarcals de la cantata es celebrarà a la ciutat de Castelló el proper 24 de maig de 2020, una data en la què els cors de 35 escoles de la capital de la Plana, la Banda Municipal de Música i el grup de teatre del CEIP Lluis Revest presentaran davant el públic el treball de tot el curs.