L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha iniciat una acció de voluntariat virtual, dins de la programació d’ocieducatiu.info, que es denomina SomRiu-SomViu, amb l’objectiu de connectar persones joves amb els majors que viuen en les residències per a desenvolupar un voluntariat social dins del programa de l’IVAJ Viu la solidaritat. La creació d’un compte de correu, voluntariat.ivaj@grupotot.com, serà la principal via de contacte entre voluntaris i les residències, així com el compte d’Instagram, @voluntariat_jovesacasa, que donarà visibilitat a les iniciatives juvenils. Des de l’IVAJ, en col·laboració amb la Direcció General de Persones Majors, es contactarà amb totes les residències que estiguen interessades, i es crearà un fil directe per a conéixer la seua disponibilitat per a rebre vídeos o, si ho prefereixen, cartes, segons les necessitats i recursos disponibles en cada una. Una vegada rebudes les aportacions del voluntariat, s’enviaran per correu electrònic a les diverses residències participants.

per als interessats // Les persones interessades en aquesta iniciativa poden enviar a l’adreça voluntariat.ivaj@grupotot.com diversos materials, com ara missatges d’ànim, poesies, cançons, dibuixos, monòlegs i altres continguts que permeten crear vincles i afavorir la comunicació intergeneracional.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, destaque: «Des que vam plantejar la iniciativa en el compte d’Instagram, més de 30 joves han respost activament a la proposta de l’IVAJ per a comprometre’s en un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, en el qual podem donar el nostre suport a les persones que viuen en les residències de majors, i esperem que se sumen moltes més», subratlla.

Viu la solidaritat és el programa de camps de voluntariat juvenil que es desenvolupa a la primavera, l’estiu i l’hivern, que reuneix un grup de joves de diverses procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

El desenvolupament del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d’aprenentatge intercultural.