La World Robot Olympiad provincial aterra el pròxim 1 de juny a la Universitat Jaume I de Castelló, un esdeveniment que reunirà a centenars de joves de diferents centres educatius de la província. Julio Pacheco, professor del departament d’Educació de l’UJI i un dels organitzadors de l’esdeveniment, destaca que es tracta de «d’una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional que ofereix als joves una oportunitat per a acostar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i l’enginyeria». En aquesta cita amb la robòtica, els estudiants, amb l’orientació d’un mentor, hauran de construir un robot innovador que supere un repte.

En aquesta primera edició que acull Castelló, s’ha triat la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI com a escenari de la prova i, finalment, s’han doblegat les previsions. Així, seran un total de 41 els equips que participen, tots ells integrats per alumnes de diferents escoles de la província de Castelló i de la Comunitat. Els equips finalistes es classificaran per a la final d’Espanya.

Des de l’organització volen revindicar la importància d’esdeveniments STEAM per a promoure la intel·ligència artificial, la robòtica i altres camps relacionats, a través del plantejament de problemes comuns. I és que la World Robot Olympiad cerca promoure la investigació en ciència i enginyeria, establint objectius desafiadors i organitzant aquest tipus de competicions.