El Dia de la Dona s’ha transformat a Almassora en la Setmana de la Dona. Un dia ens sembla molt poc per reivindicar, conscienciar i exigir una societat paritària. Igual que quinze anys semblen pocs per eradicar del planeta qualsevol resta de desigualtat en matèria de gènere. Aquesta és la meta de l’ONU, la qual va establir com a objectiu per al 2030 acabar amb la discriminació envers les dones. Ho va fer el passat mes d’octubre i tots els països van anunciar quines mesures prendran per aconseguir que homes i dones tinguen el mateixos drets, oportunitats i obligacions.

L’Afganistan, Kènia, el Pakistan i el Sudan, entre d’altres, es van sumar a aquest projecte. Espanya hi destinarà 3,1 milions d’euros i prioritzarà la lluita contra la violència de gènere. Sorprén, tanmateix, saber que, segons un informe de la Diputació de València, el 49,5% dels ajuntaments de la província no disposa de recursos municipals per combatre la violència de gènere. Sorprén més encara descobrir que, a la fi del 2015, el pressupost de l’Estat per a previndre la violència masclista havia patit una estisorada del 26% en els últims cinc anys.

No juguem a l’engany en un tema tan seriós. Parle com a política, com a dona, com a mare, com a amiga i com a ciutadana quan dic que quinze anys no en són prou i que els titulars amb grans xifres no despisten ja a ningú. I menys quan el que està en joc és la vida i la felicitat de milers de dones al nostre país i de milions al món sencer. H

*Alcaldessa d’Almassora