Ens trobem en un escenari amb el que no estem molt familiaritzades, un escenari que algú amb interessos, m’atreveixo a dir personals, i alguns partits, els que tenen possibilitat de conformar govern, veuen com la ciutadania amb el seu vot ha vingut a obrir l’espai polític. Un espai de canvi, on ja no serveix l’alternativa pura i simple que s’ha vingut donant en la nostra jove democràcia per a assumir el govern de l’Estat. Un canvi que cal d’altres dinàmiques i altres tempos en la negociació i en l’obertura de les mateixes cap a aquelles opcions que pogueren tindre més afinitat en base als seus programes electorals, açò fa, inevitablement, que la qüestió de tancar acords i presentar (fumata blanca) se dilate més en el temps, i haja qui comence a posar-se nerviós, atiant el fantasma de la inestabilitat política i econòmica i de les grans reformes que encara necessita el país.

Bé, en la meua opinió, demanaria assossegament, doncs la maquinària segueix funcionant conforme ens la ha deixat el Govern de Mariano Rajoy. La falta de treball, la precarietat laboral, l’exclusió social, la pobresa energètica, la pobresa infantil, la reforma laboral, els desnonaments, la inacció davant les persones que necessiten refugi, el fustigament als serveis públics i un llarg etcètera... necessitaria més espai del que dispose en aquesta tribuna. Però no puc deixar de parlar sobre el que les valencianes i valencians hem patit com el que més i no deixa de sorprendre’ns, m’estic referint al que el mateix Rajoy i el PP diuen que han combatit com ningú, la corrupció. Eixa corrupció que en tots els anys de govern del PP en diferents institucions, ens han mostrat la seua peculiar forma de concebre la política, com un mitjà per a fer negocis i enriquir-se de forma il·lícita, i només coneixem aquells casos que s’han fet públics. Però sí sabem que el PP comença a tenir més gent defenent-se als bancs dels acusats que treballant als governs. Per això estic convençut de que el PP està invalidat per a governar durant molt de temps les institucions que representen eixe poble, poble que hem vingut patint les seues polítiques de retallades, amiguismes, corupteles i desfeta de l’Estat social, fent-se necessària la regeneració, d’una volta per totes, de la vida pública.

Per tot açò vaig a tornar a expressar un desig que ja he manifestat amb anterioritat i que no és exclusivament meu, sinó que és l’opinió que mantenim des de CCOO i segur la voluntat d’un número important de treballadores i treballadors d’aquest Estat, al menys dels qui més consciència social han vingut manifestant en totes les mobilitzacions que ens hem vist obligades a convocar des del moviment sindical i des de plataformes de tot tipus, conformades al llarg i ample de l’Estat. Exigint polítiques diferents a les aplicades pel govern de Rajoy, i emanades des de la Comisió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, on hem estat reclamant que es pose per davant els interessos de la gran majoria social d’aquest Estat que es dessagna en forma d’hemorràgia. Cal que es conforme un govern en consonància amb els resultats del passat 20D, progressista, que done estabilitat i que garanteixca altres polítiques. Ara és el moment, perquè l’Estat ho requereix i a les gents ens urgeix humanitzar les lleis, la política i les institucions. Els corruptes i els qui corrompen no poden ni deuen estar emparats ni representats en cap espai de l’esfera pública, ni institucions, ni partits polítics, ni sindicats, ni empreses, ni organització de cap tipus. La presa mata! H

*Secretari general CCOO Comarques Nord