Amb motiu de la Jornada Mundial del malalt que hem celebrat aquesta setmana oferim alguns fragments del missatge que ha fet el Papa Francesc per aquesta ocasió.

«Les paraules que pronuncia Jesús: ‘Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar’ (Mt 11,28) indiquen el camí misteriós de la gràcia que es revela als senzills i ofereix repòs. Expressen la solidaritat del Fill de l’home davant d’una humanitat sofrent. Quantes persones pateixen en el cos i en l’esperit! Jesús diu ‘veniu a mi’, i els promet repòs i consol».

«Jesús adreça una invitació als que saben que depenen completament de Déu i que, ferits pel pes de la prova, necessiten ser guarits. Al qui viu l’angoixa per la seva pròpia situació de fragilitat, dolor i debilitat, li ofereix la seva misericòrdia, i convida a cadascú a entrar en la seva vida per a experimentar la tendresa».

«Benvolguts germans i germanes malalts: a causa de la malaltia, esteu de manera particular entre aquells que, ‘cansats i afeixugats’, atreuen la mirada i el cor de Jesús. D’aquí ve la llum per als vostres moments de foscor, l’esperança per al vostre desconsol. Jesús sempre us convida a acudir a Ell… amb la seva passió, mort i resurrecció ens allibera de l’opressió del mal».

«En aquesta Jornada Mundial del Malalt, desitjo que, unint els principis de solidaritat i subsidiarietat, es cooperi perquè tothom tingui accés a les cures adequades per a la salvaguarda i la recuperació de la salut. Agraeixo de cor als voluntaris que es posen al servei dels malalts, que supleixen en molts casos mancances estructurals i reflecteixen, amb gestos de tendresa i de proximitat, la imatge de Crist Bon Samarità».

«Encomano a la Mare de Déu, salut dels malalts, totes les persones que estan portant el pes de la malaltia, així com les seves famílies, que sempre estan, i els agents sanitaris».

*Bisbe de Tortosa