Està a punt d’acabar el curs escolar, un curs molt diferent a tots els viscuts amb anterioritat. Hem aprés tant l’alumnat com les famílies i els docents moltíssimes coses en poc temps que no haguérem imaginat mai. En tan sols una setmana estàvem teletreballant i usant aplicacions i maneres de treballar que ni coneixíem... i vam poder amb tot.

Per a aquest nou curs que està per vindre vull triar una bella paraula. La paraula que he triat és sinergia.

molt de valor

La sinergia és la integració de parts que dona com a resultat una cosa molt més gran i amb valor que la simple suma d’aquestes. Aquesta meravellosa paraula prové del grec sin (amb) i ergos (treball conjunt).

El nostre cos treballa en sinergia, qualsevol empresa o entitat si vol tindre èxit també ha de fer-ho, i les nostres escoles, ho fan?

M’apassiona un vell proverbi africà que diu «Para educar a un niño se necesita la tribu entera. La tribu? sí, la família, l’escola i la societat on s’està educant al xiquet (vol dir el seu barri, el seu equip esportiu...).

un món millor

Hem de treballar tots com a suma i unió de parts per a aconseguir una cosa tan bella i necessari com un món millor.

Per a això ens hem de comprometre totes les parts a remar cap a un mateix nord (els xiquets) i deixar de posar excuses i de tirar pilotes fora.

Hem de mirar cadascun de nosaltres cap a dins i veure que sense la responsabilitat afectiva i efectiva de totes les parts no hi haurà educació possible.

Hem de sentir-nos tots part d’aquest procés meravellós que és l’educació dels nostres xiquets i creure que un món millor és possible.

cooperació i esforç

Amb cooperació, esforç, voluntat i connexió ho aconseguirem. Estic segura No es tracta de competir sinó de cooperar, de col·laborar... i treballant en sinergia segur que aconseguim l’èxit.

Tots junts... t’uneixes?