Que no anava a ser fàcil, ho teníem clar. Però que no defalliríem ni una sola vegada en el nostre objectiu de millorar la vida dels borrianencs i borrianenques, també ho sabíem. I és que durant tot el 2017, hem volgut que Borriana anara creixent dia a dia, de forma sostenible i ordenada, i que a mesura que passaven cadascun d’eixos 365 dies, l’esforçada feina de l’equip de govern de l’Ajuntament suposara sempre un benefici o millors serveis públics per a la ciutadania. Eixe n’era l’objectiu, i més a més, així ho ha acabat demostrant aquest 2017 que ja se’ns escapa entre les mans. Perquè des d’aquells primers dies de l’any on ja vam voler que els més menuts i menudes de la ciutat gaudiren d’una programació nadalenca especial i diferent al que era costum, i fins a aquests darrers dies on hem aprovat un pressupost municipal il·lusionador, social i que té en compte a tots i totes les borrianenques, hem aconseguit avançar molt.

Quan girem la vista i analitzem el frenètic ritme de treball de l’Ajuntament per tal de continuar tatxant de la llista de feines i tasques pendents, tothom pot comprovar com els projectes més urgents i necessaris estan ja assenyalats al costat amb el símbol del vist i plau, perquè hem pogut tirar-los endavant amb esforç, insistència i, en ocasions, havent de lluitar contra entrebancs i problemes derivats de la gestió anterior. Però en aquestes dates, m’agradaria aparcar la disputa política per parlar de Borriana, de com ha avançat en aquest darrer any, i com els seus veïns i veïnes han pogut anar veient com aquelles iniciatives proposades directament pels seus vots i participació en la vida municipal, també en són una realitat.

No puc deixar de recordar alguns exemples concrets com el vial d’unió entre la ciutat i el Port; o també que allà cap al 10 de setembre, les mirades dels xiquets i xiquetes del CEIP Cardenal Tarancón s’il·luminaven quan, per fi, deixaven endarrere la grisor dels barracons. I són això, només dos dels molts exemples del creixement sostenible, social i integrat en que volem que es convertisca Borriana, i que ha permès el canvi radical en la relació del consistori amb la Generalitat valenciana. Per fi, treballem de la mà. Per fi, se’ns escolta, respecta i s’inverteix a Borriana des del Consell.

És l’esforç i treball dels meus companys i companyes de l’Acord per Borriana el que fa possible eixe treball conjunt, i el que a més, ha fet palesa la nostra preocupació i dedicació per, una vegada més, ampliar polítiques d’Ocupació, millorar els serveis públics cada any, o augmentar les inversions i dotacions en àmbits claus pel benestar com els Serveis Socials. O en el camp de l’Educació, on recolzem i sempre estem pendents de les innovacions en programes i projectes educatius, que en aquest any han tornat a ser protagonistes dins l’evolució i creixement dels nostres centres educatius. En un any, pràcticament s’han duplicat els actes i esdeveniments culturals. I no només és qüestió de xifres, també de la qualitat i el nivell de les programacions.

Ens queda molta feina per fer a 2018, però tenim grapats de ganes i d’esforç per seguir millorant el conjunt tant de carrers de la ciutat com de camins i sendes rurals que en aquest 2017 ja han experimentat millores més que substancials. I seguirem recolzant com ja hem fet des de 2015, les tradicions i festes que ens identifiquen com a poble. I tot això, assegurant que també a 2018 farem un gran esforç econòmic per seguir deixant les xifres d’endeutament del consistori en les més baixes de les últimes dècades, comprometent-nos a més, a seguir congelant per tercer any consecutiu els impostos municipals. Del compromís amb la ciutadania, i la confiança en el treball del nostre equip també hem aconseguit ser mereixedors de rebre dels Fons FEDER Europeus i a través de l’Estratègia EDUSI, els 10 milions d’euros que ja estan transformant la mobilitat, les tecnologies, la comunicació, els espais públics i el camí cap a una ciutat més moderna, sostenible i integrada en què volem que s’acabe transformant Borriana durant el proper any. Així, que colem trasladar els millors desitjos pel nou any a tots els borrianencs i borrianenques.