El Grup de Danses El Raval torna a organitzar una de les activitats més participatives i amb la qual arranca un estiu ple de esdeveniments tradicionals i populars.

Es tracta d’allò que duu per títol Bureo tradicional, una cita que va nàixer al paratge natural vila-realenc però que enguany es celebra demà dissabte al jardí de Jaume I, a partir de les 21.30 hores.

La trobada es convoca per “gaudir a la fresca de la música i el ball tradicional”, asseguren des de l’organització que, com és habitual, compta amb el suport de la Regidoria de Cultura.

L’activitat comença amb un sopar de pa i porta i després hi haurà el bureo “on es tocarà i es ballarà a la nostra manera més tradicional sense més intenció que passar-ho bé i fer festeta entre tots els assistents”, assenyalen.

Fa poc més d’una dècada que El Raval va posar en marxa aquesta iniciativa, en la qual cada músic marca el seu ritme, d’una manera espontània, i cada ballador el seu pas, però seguint sempre la tradició en aquest tipus d’esdeveniments popular .

De fet, l’any passat per aquestes dates, la convocatòria --que també es va fer el primer dissabte de juliol-- va atraure un centenar de persones no només de Vila-real sinó també de municipis d’altres comarques castellonenques.

La festa es fa per a celebrar l’arribada de l’estiu i del temps idoni per a eixir a prendre la fresca, una costum que també ha aprofitat sempre per a incentivar les relacions socials entre el veïnat dels nostres pobles. I el bureo complementa aquesta pràctica. “És una festa tradicional valenciana que es celebra a les comarques del nord, en la qual sona la música, es menja i es balla en un ambient obert i informal”.

La iniciativa impulsada pel Grup de Danses El Raval forma part de la tasca de recuperació de les tradicions musicals i de dansa de les comarques castellonenques que la entidad desenvolupa des de fa vàries dècades. H

Lloc: Jardí de Jaume I.

activitat: Trobada per a gaudir a la fresca de la música i el ball tradicional castellonenc.

HORA: 21.30.

organitza: Grup Danses El Raval.

col·labora: Cultura.