A Eslida tenen un pilot de motocros que pot donar moltes alegries a la província en els propers anys. De fet, Aitor Ferrandis Tormo, amb 16 anys, és l’únic pilot provincial que participa en el Campionat Nacional de motocros, tant en la categoria de 125cc com en sub-18, i a la Copa Yamaha ha guanyat totes les curses menys una per una lesió.

Mèrits més que suficients per a que la Federació Espanyola de Motociclisme el triara per a representar a Espanya en la gran final europea que es va celebrar el darrer cap de setmana a Imola (Itàlia), i on només un accident li va impedir fer un bon paper.

En la primera màniga Aitor va estar molt bé i va acabar en el setè lloc, però en la segona va eixir entre els deu primers i qual tractava de fer un avançament va caure i diverses motos li van passar a sobre, trencant-li el parafangs i treient-li el puny de l’embragatge. Tot i això va remontar des del lloc 22 fins al 14, sense opcions per a més.

En aquestos moments Aitor s’ha consolidat al capdavant del Campionat Valencià MX125 després de guanyar al Motocros Ricardo Monzonís de l’Alcora. També és segon a la Copa Yamaha de 125cc i desè al Campionat d’Espanya, on estaria millor situat si no haguera sigut perquè es va trencar el radi a Bellpuig. Això li va suposar una costosa recuperació amb metges especialistes de pagament, que s’afegeixen a les importants despeses de les competicions nacionals i europees, que s’han incrementat des que competeix en 125cc. Per això la seua família fa una crida per si algun patrocinador vol ajudar-li, per a la qual cosa poden dirigir-se al telèfon de la família, 605420078.

El seu pare recorda que fa dos anys ja es van quedar sense aconseguir un pressupost de garanties, la qual cosa va impedir un acord amb Husqvarna, però volen continuar lluitant per a poder còrrer amb Yamaha.

precocitat / Amb només 12 anys Aitor ja es va situar al top10 del Campionat Nacional, per la qual cosa va ser seleccionat per la RFME per anar al Mundial. A més, des de 2009 es situa al podi en totes les competicions en les que participa, com al 2014, quan va ser segon a la lliga catalana, tercer del campionat català i el millor provincial del territorial valencià i del Motodes, tant de motocros como de peque enduro. En la seua trajectòria també destaquen alguns triomfs nacionals, como el del Superkids de Barcelona, on va ser tercer.