El jove atleta borrianenc de 9 anys Ángel Vicent Leiza va viure una experiència inoblidable el darrer cap de setmana, quan va participar a Torrent en el primer Campionat d’Espanya de Joves Promeses Paralímpiques, una iniciativa de Relevo Paralímpico i el Comité Paralímpic, amb 167 atletes.

Ángel pateix una paràlisi cerebral del 67% des que va nàixer i va ser adoptat a la República Dominicana per una parella de Borriana, Jorge Vicent i Yosune Leiza.

L’any passat es van realitzar al seu col·legi, Novenes de Calatrava, especialitzat en alumnes amb discapacitats, unes jornades d’esport adaptat en les quals van participar atletes paralímpics de l’equip nacional. El pare d’Ángel explica que «van ser ells qui ens van comentar que el xiquet tenia moltes possibilitats de participar com atleta paralímpic, per la qual cosa tenia que estar federat en un club».

Llavors es va incorporar al Club d’Atletisme Vila-real, on tots el van acollir amb els braços oberts, i on entrena un hora a la setmana. La seua entrenadora, Andrea Benedito, és qui prepara als atletes de les categories més joves del club, i explica que «el treball amb Ángel és el mateix que amb la resta de nens de 9 a 11 anys, s’ha integrat molt bé, encara que a vegades cal insistir-li un poc més en els consells».

nacional / Ángel ha participat en proves provincials a Castelló i a València, fins a classificar-se per al Nacional del darrer cap de setmana. Allí va còrrer els 60m sub-14 amb els millors especialistes nacionals, assolint una marca de 12.71 segons i un cinqué lloc. Ell era el més jove dels participants, així que en un futur podrà obtindre millors resultats.

Andrea explica que abans de la cursa «li vaig ensenyar com fer l’eixida i a corregir la posició perquè s’inclinava un poc cap a l’esquerra. També ho va fer així quan va eixir, però va rectificar i ja va seguir recte fins a la fi».

El millor va ser que «Ángel estava molt content, cada volta entén millor l’atletisme i en el Nacional només calia veure-li la cara per a saber que estava disfrutant».

També els seus pares expliquen que «al principi estàvem sorpresos perquè no coneixíem aquest món de l’esport, però ha sigut un encert, tots ens han ajudat i Ángel es posa molt content quan corre».