A Marc Màrquez pot ser que li surta competència molt més prompte que no es pensa. El darrer diumenge un dels pilots que més va brillar en les categories de base va ser el castellonenc Juan Rodríguez Hernández, de l’Escola Club Motociclisme Revolucions per Minut Castelló, que amb 12 anys va pujar al tercer lloc del podi en Premoto4 (Cuna de Campions).

L’escola castellonenca es va desplaçar fins el circuit de Xest amb varios pilots i Juan va aconseguir un sisè lloc a la graella de surtida després dels entrenaments classificatoris, i només arrencar la cursa es va situar dins d’un grup de set pilots, amb continuus avantçaments en les huit voltes de les quals constava la prova. Ja en les dues darreres voltes tres dels pilots van obrir forat amb els sues companys i Juan va entrar tercer.

El jove pilot es va iniciar al motociclisme amb sis anys i la seua progressió durant aquesta temporada ha sigut fantàstica, ja que l’any passat va acabar classificat al 14è lloc del campionat de Premoto4, mentre que enguany, després del tercer lloc a Xest, ho ha fet en el cinquè lloc, a només un punt del quart classificat.

Això sí, la millor cursa d’enguanyar va ser a principis de juny al circuit d’Alcarrás, on va ser segon a la cursa amb el mèrit afegit de que aquesta es va disputar en mullat, per la qual cosa Juan va demostrar una gran habilitat sobre la moto i només en els últims metres Fermín Aldeguer el va guanyar després d’una bonica llluita.

A més de córrer Premoto4, Juan complementa els entrenaments a la pista participant en diversos campionats territorials, com el valencià Minimotard 150 4t, en el qual ha obtingut el primer lloc de la general en el 2017. També corre el campionat murcià en la categoria 80cc, en la qual ha aconseguit dos podis en aquesta temporada.

Juan realitza els seus entrenaments en l’Escola Club Motociclisme Revolucions per Minut Castelló, dirigits per Quique Hernández i té a més un entrenador personal, Ángel Martínez, del Gimnàs H2O, i una vegada per setmana fa entrenaments al circuit de Xest.

La propera temporada té previst disputar el campionat Cuna de Campions i tractar d’aconseguir la victòria a final del curs 2018, per a mantindre una progressió que fa tindre-lo molt en compte per al futur de les dues rodes.