Marina d’Or va tornar a ser durant el pont festiu de l’1 de maig un paradís per al bàsquet de formació amb la celebració de la IV Marina d’Or Básket Cup, el major esdeveniment d’aquest esport que es celebra a tota Espanya amb la participació de quasi 3.000 jugadors i 6.000 acompanyants. En total, més de 500 partits es van disputar a les diverses seus a la província, en la gran festa del bàsquet organitzada per l’empresa MHL Sports.

Amb la participació de clubs de tota Espanya, van ser els valencians els que van dominar el palmarés. Així, en categoria masculina el Tau Castelló va fer doblet amb les victòries dels alevins i infantils davant el Doctor Azúa i El Olivar a les seues respectives finals. Els castellonencs van dominar per segon any consecutiu, i com explica Toni Ripoll, directiu del TAU Castelló, «cada dia pugem esglaons i tractem de créixer també amb la nostra base pensant en el futur del club».

En categoria femenina el color dominant va ser el taronja de l’Alqueria del Básket. Les alevines i cadets plata del València Básket van fer el seu homenatge a l‘ascens del sénior a Lliga Femenina i es van imposar a les seues finals al Doctor Azúa i el Romareda, respectivament.

Aragó va presentar el major nombre d’equips i es va emportar el major nombre de triomfs amb el Cuarte (benjamí femení), Salvador (preinfantil femení), Marianistas (preinfantil masculí), Romareda (cadet femení or), CB Zaragoza (cadet masculí) i Old Shool (júnior masculí).

Madrid es va consolar amb la victòria dels benjamins del Alcobendas i del júnior femení del Arroyomolinos, mentre que la sorpresa va ser l’infantil del Villamuriel, el qual debutaba en la competició i va guanyar una emocionant final a l’Andratx en categoria infantil femenina.

El Palau d’Or es va engalanar per acollir el lliurament de trofeus, el qual va posar fi a uns dies inolvidables amb molt d’esport i moltes experiències. Tots els jugadors van ser convidats al Parque Aventura d’Or i van gaudir amb moltes activitats.